fbpx <

Απόκριες 2018 στο εξωτερικό – Οργανώστε την εκδρομή σας!!

Απόκριες 2018 στο εξωτερικό – Οργανώστε την εκδρομή σας!!

Οι Απόκριες κοντοζυγώνουν και λίγος χρόνος μας έμεινε για να οργανώσουμε το τριήμερο μας. Αν αγαπάτε τα ταξίδια στο εξωτερικό, εμείς σας παρουσιάζουμε παρακάτω τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο εξωτερικό για το Τριώδιο! Το ταξιδιωτικό γραφείο Prima Holidays διοργανώνει οργανωμένες εκδρομές από Θεσσαλονίκη για Νίκαια και Βενετία!

Απόκριες 2018 στο εξωτερικό – Οργανώστε την εκδρομή σας!!

Οι Απόκριες κοντοζυγώνουν και λίγος χρόνος μας έμεινε για να οργανώσουμε το τριήμερο μας. Αν αγαπάτε τα ταξίδια στο εξωτερικό, εμείς σας παρουσιάζουμε παρακάτω τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις απόκριες 2018 στο εξωτερικό για το Τριώδιο! Το ταξιδιωτικό γραφείο Prima Holidays διοργανώνει οργανωμένες εκδρομές από Θεσσαλονίκη για Νίκαια και Βενετία!

 

«Le Carnaval» αλά γαλλικά στη Νίκαια!

 

Καρναβάλι Νίκαιας Ταξίδι από Θεσσαλονίκη

Το Καρναβάλι της Νίκαιας χρονολογείται πίσω στο 1294. Κόσμος από όλη την Ευρώπη συρρέει κάθε χρόνο σε αυτήν την πανέμορφη πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας για να συμμετέχει στα καρναβαλικά δρώμενα. Μεταμφιεσμένοι, μουσικοί, ζογκλέρ και ταχυδακτυλουργοί συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να γιορτάσουν τις Απόκριες. Το εν λόγω Καρναβάλι είναι επίσης γνωστό για το φημισμένο λουλουδοπόλεμο. Πελώρια άρματα, σατυρικές εικόνες, όλα βασισμένα πάνω στη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική ζωή της Γαλλίας αλλά και με βάση τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Στη Νίκαια, οι εκδηλώσεις ξεκινάνε με το Βασιλιά Καρνάβαλο στην πλατεία Masséna.

Αυτό που μένει αξέχαστο σε όλους τους επισκέπτες στη Νίκαια είναι το γλυκό του καρναβαλιού, τα beignets (μπενιέ). Μοιάζουν με λουκουμάδες ή donuts στη γεύση, αλλά έχουν πολλά και διάφορα σχήματα. Από το σκηνικό δε λείπουν οι βάφλες (gauffres) και οι κρέπες.

Προτείνουμε μια βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο Promenade des Anglais, όπου μπορείτε παράλληλα να κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά. Ιδιαίτεροι καφέδες και ροφήματα, καθώς και τοπικά γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε βρίσκονται εδώ. Δοκιμάστε το φημισμένο πρωινό  στο ξενοδοχείο «Negresco» σε μια αίθουσα διαμορφωμένη σαν καρουζέλ.

 

«Il Carnevale» αλά ιταλικά στη Βενετία!

 

Καρναβάλι Βενετίας - Απόκριες 2017

Πιθανολογείται ότι το βενετσιάνικο Καρναβάλι έχει τις απαρχές του στη νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» κατά του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν, το 1162. Αρλεκίνοι, κοντεσίνες, ντόμινα, βαρόνοι, μαρκήσιοι κατακλύζουν την πόλη την περίοδο της Αποκριάς… Χαρακτηριστικό αυτού του Καρναβαλιού οι μάσκες. Αμέτρητες και διαφορετικές ιστορίες έχουν παρουσιαστεί για τους λόγους για τους οποίους η μάσκα έχει υιοθετηθεί στο Καρναβάλι της Βενετίας. Με βάση ιστορικά δεδομένα, τις μάσκες φορούσαν στη Βενετία το Μεσαίωνα διάφορα άτομα με σκοπό να μην είναι αναγνωρίσιμα για την εμπλοκή τους σε παράνομες δραστηριότητες.

Αν πάλι δεν είστε και τόσο φαν του Καρναβαλιού ή απλώς το βαρεθήκατε αξίζει να επισκεφθείτε τα palazzi Ca’ d’Oro, Palazzo Contarini del Bovolo, Fondaco dei Turchi, Palazzo Labia, και βέβαια τη Γέφυρα των Στεναγμών, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και τα μυθικά κανάλια της πόλης. Αν και σχετικά ακριβή, η βόλτα με τη γόνδολα συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Όπως και η Νίκαια, έτσι και η Βενετία έχει τη δική της σπεσιαλιτέ, την παραδοσιακή fritella. Είναι μια μπάλα ζύμης που τηγανίζεται και είναι γεμιστή με nutella ή κρέμα. Μην παραλείψετε να τη δοκιμάστε!

 

 

 

 

Tags:, , , , , , , , , , , ,