Οχρίδα
Πρωτομαγιά : Ταξιδέψτε στην Οχρίδα για 3 ημέρες, οδικώς!
149,00€
Συγκεκριμένη Ημερομηνία
Κατόπιν Ζήτησης
Ευρώπη, Δαλματικές Ακτές, Ντουμπρόβνικ
Η λίμνη Οχρίδα κερδίζει τον τίτλο της Θάλασσας Γλυκού Νερού της ΠΓΔΜ, όχι μόνο λόγω του καταγάλανων νερών της – απόλυτα διαυγή, με καθαρότητα που φτάνει τα 20 μ. βάθος το χειμώνα-, αλλά και εξαιτίας της έκτασής της, που παραπέμπει σε θάλασσα, καλύπτοντας 358 τετρ. χλμ. με βάθος 294 μ.
Είναι η πιο βαθιά λίμνη των Βαλκανίων και προστατευμένος υδροβιότοπος, μήκους 32 χλμ. Πρόκειται για μια φυσική, τεκτονική λίμνη που ανήκει στις παλαιότερες λίμνες του κόσμου, με ηλικία τριών εκατομμυρίων ετών.
Η παλιά πόλη της Οχρίδας με το φρούριο του Σαμουήλ να προεξέχει στα 800 μ. πάνω από την επιφάνεια νερών εκτείνεται
στη βόρεια όχθη της. Τα δύο τρίτα της επιφάνειάς της ανήκει στην ΠΓΔΜ και το ένα τρίτο στην Αλβανία, αποτελώντας το φυσικό σύνορο μεταξύ των δύο κρατών. Με τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα που φιλοξενεί, είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιότοπους στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε για αυτό το τριήμερο, και…απολαύστε!
Οχρίδα – Θεσσαλονίκη