Συγκεκριμένη Ημερομηνία

Βουδαπέστη – Πράγα – Βιέννη | 7ημ

Βουδαπέστη, Hungary

Χριστούγεννα 2023& Θεοφάνεια 2024 : Ταξιδέψτε στη Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα για 7 ημέρες, οδικώς και αεροπορικώς!

  • info-icon

    Τιμή

    389,00€

  • info-icon

    Εκδρομή

    Συγκεκριμένη Ημερομηνία

  • info-icon

    Διαθεσιμότητα

    Κατόπιν Ζήτησης

  • info-icon

    Προορισμός

    Ευρώπη, Βιέννη, Βουδαπέστη

Επισκόπηση Εκδρομής

Βουδαπέστη, Πράγα & Βιέννη

Εκδρομή Χριστούγεννα 2023 & Θεοφάνεια 2024

Γνωρίστε 3 μαγευτικές πόλεις σε μία μόνο εκδρομή!

Ταξιδέψτε στη Βουδαπέστη, τη Βιέννη & τη Πράγα για 7 ημέρες!

Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να δείτε όσα περισσότερα γίνεται χωρίς περαιτέρω κούραση και ταλαιπωρία!

Καταπράσινα δάση, περίτεχνα κτίρια , γραφικά χωριά, μακρά ιστορία και παγκοσμίου φήμης τέχνη, πολλά καφέ και μπυραρίες, φιλόξενοι άνθρωποι και μοναδικές τοπικές γεύσεις θα σας ταξιδέψουν σε μια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη!

Γιατί να αφιερώσετε ένα ταξίδι σε μία πόλη όταν μπορείτε να το αφιερώσετε… σε περισσότερες;

 

 

Σηµείωση: Tο πρόγραµµα στις: 07/01 πραγµατοποιείται αντίστροφα χωρίς: καµία παράλειψη

Οδικώς

Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη

Βιέννη – θεσσαλονίκη

Αεροπορικώς

Βιέννη -Θεσσαλονίκη

Μπρατισλάβα – Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη – Μπρατισλάβα

Ημερομηνίες Αναχωρήσεων

16 Δεκεμβρίου 2023

18 Δεκεμβρίου 2023

07 Ιανουαρίου 2024

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα λεωφορία
  • 1 Αεροπορικο εισητήριο
  • Μία αποσκευή 20 κιλών,µία χειραποσκευή 8 κιλών και µία µικρή τσάντα ή προσωπικό αντικείµενο,κατ’άτοµο
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι μουσείων & θεαμάτων
  • Σύνολο φόρων 85€ κατ’ άτοµο
  • Οι δηµοτικοί φόροι διαµονής
  • ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ – 35€ ενήλικας / 25€ παιδί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από το γραφείο µας νωρίς το πρωί για τα σύνορα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδροµή περνώντας από Σκόπια και Βελιγράδι φθάνουµε στην πανέµορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το µαργαριτάρι του Δούναβη, την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση
Πρωινό στο ξενοδοχείο µας και ξεκινάµε την ξενάγηση της πόλης από την Πλατεία των Ηρώων, το µνηµείο της χιλιετίας, το κτίριο του Κοινοβουλίου του 19ου αιώνα, και τον καθεδρικό ναό του αγίου Στεφάνου, που είναι η µεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Συνεχίζουµε στο πιο συγκινητικό αξιοθέατο της πόλης, τα «παπούτσια του Δούναβη» που έχουν φιλοτεχνηθεί από τον σκηνοθέτη Can Togay και τον γλύπτη Gyula Pauer. Το µνηµείο αυτό βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα των αλυσίδων που ενώνει την Πέστη και τη Βούδα, παράλληλα στον ποταµό και είναι αφιερωµένο στη µνήµη των 550.000 ούγγρων, που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 1945. Χιλιάδες από τους ούγγρους πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συµπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί µε τους ναζί. Μεταφερόµαστε στον πύργο των ψαράδων που κτίστηκε το 1905 για διακοσµητικούς σκοπούς και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του αγ. Ματθαίου στην περιοχή του κάστρου. Αυτή η εκκλησία είναι επίσης γνωστή ως η Εκκλησία της Κυράς. Βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής του κάστρου και κτίστηκε το 13ο αιώνα. επίσης θα δούµε το κάστρο του λόφου που υψώνεται 48 µέτρα πάνω από το Δούναβη, χτίσθηκε από τους βούρκους της Αυστρίας του 1850-1854 µε σκοπό να ελέγχουν την πόλη µετά την αναστολή της ουγγρικής επανάστασης για την ανεξαρτησία. Σε αυτό το λόφο ιδρύθηκε η πόλη της Βουδαπέστης. Καταλήγουµε την ξενάγηση µας στον πιο εµπορικό δρόµο της πόλης την Vaci uca. Το απόγευµα αφού τακτοποιηθούµε στα ξενοδοχεία µας σας προτείνουµε να επισκεφθείτε το new york Café το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 500µ. από τα ξενοδοχεία διαµονής µας. το Cafe new york άνοιξε τις πόρτες του το 1894 και χαρακτηρίστηκε ως «το οµορφότερο καφέ του κόσµου» αφού µε τη µπαρόκ διακόσµηση του, µε µάρµαρο, µπρούτζο, βελούδο και µετάξι έµοιαζε µε δωµάτιο παλατιού. Από αρχές του 20ου αιώνα υπήρξε ένα από τα µεγαλύτερα σηµεία συνάντησης στην ανατολική Ευρώπη, καλλιτεχνών που εκπροσωπούσαν όλα τα είδη τέχνης. το βράδυ σας προτείνουµε µία κρουαζιέρα στον ποταµό Δούναβη, παρέα µε τη συνοδεία του ξεναγού µας και ένα ποτήρι σαµπάνια. Θαυµάζοντας εν πλω τα φωταγωγηµένα κτίρια της πόλης, καλείστε να αφήσετε την µαγική αυτή πόλη να σας σαγηνεύσει µε την απαράµιλλή οµορφιά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Πρωινό και αναχώρηση για την τη παραµυθένια Πράγα. Στη διαδροµή µας προς το κέντρο της πόλης για την πρώτη µας γνωριµία, θα αρχίσουµε να νοιώθουµε την αύρα της. Θα επισκεφθούµε το πιο διάσηµο µνηµείο, το αστρονοµικό ρολόι. Θα δούµε από κοντά γιατί εκατοµµύρια επισκέπτες το επισκέπτονται και περιµένουν υποµονετικά µε τις φωτογραφικές µηχανές και τα κινητά στα χέρια να χτυπήσουν οι καµπάνες, για να απαθανατίσουν το περίφηµο Αστρονοµικό Ρολόι να «παίρνει ζωή» µπροστά στα µάτια τους. Στη συνέχεια µετάβαση στο ξενοδοχείο µας και τακτοποίηση στα δωµάτια. Για το πρώτο βράδυ σας προτείνουµε να επισκεφθείτε κάποια από τις δεκάδες µπυραρίες και να απολαύσετε παραδοσιακή µπύρα. Μην ξεχνάτε στην Πράγα βρίσκονται 28 ζυθοποιίες και δεκάδες µπαρ και εστιατόρια µε κεντρικό θέµα τη µπύρα!
Πρωινό και ξεκινάµε την µέρα µας µε την ξενάγηση στην µοναδική Καστρούπολη, µε το κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Χρατσάνι. Στην περιήγησή µας θα δούµε το µοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το προεδρικό µέγαρο, τον καθεδρικό ναό του αγίου Βίτου και το ναό του αγίου Νικολάου. Θα δούµε ακόµη το χρυσό σοκάκι, µια σειρά από µικρά πολύχρωµα µαγαζιά που αρχικά χρησίµευαν ως χώρος φιλοξενίας των φρουρών του παλατιού και σήµερα πουλάνε τουριστικά είδη και τοπικά γλυκίσµατα. Συνεχίζουµε την ξενάγηση στην παλιά πόλη,όπου µεταξύ άλλων θα δούµε την πλατεία της παλιάς πόλης (staromestskenamesti), που είναι η παλαιότερη και πιο σηµαντική πλατεία της πόλης. από το 12ο αιώνα έχει υπάρξει
«µάρτυρας» πολλών ιστορικών γεγονότων. θα δούµε ακόµη το µεσαιωνικό δηµαρχείο µε το αστρονοµικό ρολόι, το ναό της παναγίας τυν, την εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό πύργο της πυρίτιδας, το πανεπιστήµιο του καρόλου, το θέατρο νόστιτς, την πλατεία βενσεσλάβ (váςlavskénamesti), την εθνική βιβλιοθήκη, το μέγαρο φιλαρµονικής και θα απολαύσουµε έναν περίπατο στην πέτρινη γέφυρα του καρόλου που είναι στολισµένη µε 30 αγάλµατα αγίων, µε το πιο «διάσηµο» αυτό του αγίου ιωάννη του nepomuk. Αν το αγγίξετε, λέει οµύθος σας… εγγυάται την επόµενη επίσκεψή σας στην πράγα. Το απόγευµα µπορούµε (προαιρετικά) να επιβιβαστούµε από την όχθη της «μικρής πλευράς» σε καραβάκι για την δίωρη κρουαζιέρα, στον πιο µακρύ ποταµό της χώρας, τον ποταµό moldova, ή στα τσέχικα vltava. Χαλαροί, θα θαυµάσουµε το κάστρο, τη γέφυρα, και όλα τα άλλα πανέµορφα αξιοθέατα της µεσαιωνικής πόλης, από άλλη οπτική γωνία. Για το βράδυ σας προτείνουµε να επισκεφτείτε το μαύρο θέατρο της πράγας και να οδηγηθείτε σε ένα πολύχρωµο οπτικό ταξίδι χορού, παντοµίµας και εντυπωσιακών εφέ φωτισµού 4d από ζωντανούς ερµηνευτές. Μείνετε έκπληκτοι από τα απίθανα σκηνικά, και τα παιχνίδια που γίνονται µπροστά σας. Ενα ταξίδι σε ένα µαγικό κόσµο όπου κυριαρχούν τα πολύχρωµα φώτα και εντυπωσιακά αντικείµενα που αιωρούνται στον αέρα µέσα στο σκοτάδι. Μία µοναδική εµπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!
Πρωινό και αναχώρηση για την Αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αµέσως µετά γνωριµία µε τη γοητευτική ατµόσφαιρα της πόλης. Δοκιµάστε ένα από τα δηµοφιλή παραδοσιακά ζεστά ροφήµατα αυτής της περιόδου «γκλιούβαϊν» ή «πουνς»» και γευθείτε ψητά λουκάνικα, κάστανα ή κάϊζερσµάρεν από τα αυτοκρατορικά γλυκίσµατα. Το βράδυ ανακαλύψτε την εύθυµη και διασκεδαστική πλευρά της Βιέννης γύρω από την κεντρική πλατεία Αγίου Στεφάνου κατά τη πρώτη γνωριµία µε την πόλη του µπαρόκ και της µουσικής, µε το συνοδό µας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρόγευµα και άµεση αναχώρηση για την Μελωδική Βιέννη. Με την άφιξη µας αρχίζει και η περιήγησή µας στη Βιέννη, όπου θα επισκεφτούµε ένα από τα σηµαντικότερα αξιοθέατα της Ευρώπης, το περίφηµο ανάκτορο του Σενµπρούν, µνηµείο παγκόσµιαΣ πολιτιστικής κληρονοµιάς τηΣ UNESΣO. Υπήρξε η θερινή κατοικία των Αψβούργων από τον 18ο αιώνα έως το 1918. Για όσους επιθυµούν δείτε τα αυτοκρατορικά διαµερίσµατα, τα εκπληκτικά έργα τέχνης, τουΣ µεγαλοπρεπείς κήπουΣ και νιώστε πως είναι να ζει κάποιος ως Αυτοκράτορας. Στη συνέχεια στο γύρο της πόλης βλέπουµε το Κούνστχαους ένα σύµπλεγµα κτιρίων αφαιρετικής τεχνοτροπίας και το µπαρόκ ανακτορικό συγκρότηµα Μπελβεντέρε του πρίγκιπα Ευγενίου της Σαβοΐας, σήµερα Πινακοθήκη µε έργα τέχνης καλλιτεχνών της νεότερης περιόδου και του κινήµατος του Μοντερνισµού . Συνεχίζουµε µε την πλατεία Καρόλου όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Καρόλου Βορροµαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και εισερχόµαστε στην περίφηµη Ρίνγκστρασσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου). Εδώ θα δούµε την Κρατική Όπερα, το χειµερινό αυτοκρατορικό ανακτορικό συγκρότηµα της Χόφµπουργκ, τα δίδυµα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το άλλοτε Αυτοκρατορικό Θέατρο απέναντι από το δηµαρχείο, το Πανεπιστήµιο, και τη Βοτίφκιρχε (εκκλησία του Τάµατος). και διασχίζοντας πεζοί το ιστορικό κέντρο, µε τον περίφηµο καθεδρικό ναό Αγίου Στεφάνου, θα ανακαλύψουµε την ιστορική ελληνική γειτονιά µε τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και τηΣ Αγίας Τριάδας. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε το κέντρο της πόλης σε µια µοναδική ατµόσφαιρα. Μεταφορά και τακτοποίηση στα δωµάτιά µας. Για το βράδυ σας προτείνουµε να δειπνήσετε σε κάποιο εστιατόριο µε τοπικές σπεσιαλιτέ.
Χρόνος ελεύθερος στην όµορφη πόλη και µεταφορά στο αεροδρόµιο απ’ όπου θα επιβιβαστούµε στην πτήση επιστροφής µας. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη µε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310267665 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα!