fbpx <

Συγκεκριμένη Ημερομηνία

Αυτοκρατορική Βιέννη | 5ημ

Βιέννη, Austria

Χριστούγεννα: Ταξιδέψτε στη Βιέννη για 5 ημέρες, αεροπορικώς!

  • info-icon

    Τιμή

    370,00€

  • info-icon

    Εκδρομή

    Συγκεκριμένη Ημερομηνία

  • info-icon

    Διαθεσιμότητα

    Κατόπιν Ζήτησης

  • info-icon

    Προορισμός

    Ευρώπη, Βιέννη

Επισκόπηση Εκδρομής

Οργανωμένο ταξίδι στην Αυτοκρατορική Βιέννη, Χριστούγεννα 2021

H Βιέννη είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά και η περίοδος των χειμερινών εορτών είναι ιδανική. Θα δείτε επιβλητικά παλάτια, σημαντικά μουσεία, εξαιρετικά έργα Τέχνης, μεγάλα καταπράσινα πάρκα στο κέντρο της πόλης, ιστορικά καφέ, ρομαντικές διαδρομές, Χριστουγεννιάτικες αγορές και θα δοκιμάσετε ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις, σε μια μόνιμη εορταστική διάθεση που μεταδίδει η στολισμένη πόλη. Έχοντας την εμπειρία πολλών ετών και περιηγήσεων στη Βιέννη ετοιμάσαμε για εσάς ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αυστρίας, ώστε να αξιοποιήσετε τις ημέρες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φροντίσαμε παράλληλα να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, ώστε με την καθοδήγηση του Έλληνα συνοδού που θα βρίσκεται συνεχώς μαζί σας, να δείτε και σημεία που ενδιαφέρουν εσάς ατομικά. Ο τοπικός ξεναγός θα σας μεταφέρει εκτός των άλλων, τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα των Βιεννέζων. 

Στο 5ήμερο αυτό πρόγραμμα σας προσφέρουμε απευθείας πτήσεις με προκρατημένες θέσεις του επίσημου αερομεταφορέα της Αυστρίας την Austrian Airlines  και αρκετές δυνατότητες ξενοδοχείων ειδικά επιλεγμένα, ώστε να συνδυάζουν ποιότητα και χαμηλή τιμή (value for money). Ετοιμάστε βαλίτσες, πάρτε μαζί σας ζεστά ρούχα και γνωρίστε την αρχοντική, κοσμοπολίτικη και εορταστικά στολισμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Εκδρομή στη Βιέννη | rathauspark | Οργανωμένες εκδρομές με γκρουπ | Ταξιδιωτικό γραφείο Prima Holidays

Κατεβάστε το Πρόγραμμα της εκδρομής

…με ένα κλικ, εδώ!

Αεροπορικώς

Θεσσαλονίκη –  Βιέννη

Βιέννη – Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες Αναχωρήσεων

24 Δεκεμβρίου 2021

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AUSTRIAN AIRLINES
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 αποσκευή 20κ ανά άτομο
  • Διαμονή για 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ειδικό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων
  • Προαιρετικές δραστηριότητες

Ταξίδι στη Βιέννη με την Prima Holidays. Ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 14.00 και απευθείας πτήση για την Αυστριακή πρωτεύουσα. Στο δρόμο για το ξενοδοχείο θα πάρουμε τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για την Βιέννη. Τακτοποιήστε τα πράγματα σας στο δωμάτιο και ετοιμαστείτε για μια βόλτα στην Πλατεία του Δημαρχείου με την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Υπάρχουν πολλές Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Αυστρία και ιδιαίτερα στη Βιέννη με μεγαλύτερη αυτή στο Rathausplatz. Δοκιμάστε ένα από τα δημοφιλή παραδοσιακά ζεστά ποτά «γκλιούβαϊν» ή «πουνς»» και γευθείτε ψητά λουκάνικα, κάστανα ή κάϊζερσμάρεν από τα αυτοκρατορικά γλυκίσματα. Το βράδυ ανακαλύψτε την εύθυμη και διασκεδαστική πλευρά της Βιέννης γύρω από την κεντρική πλατεία Αγίου Στεφάνου.
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και αναχωρούμε για γνωριμία με την πόλη του μπαρόκ και της μουσικής. Στην περιήγησή μας βλέπουμε το Κούνστχαους ένα σύμπλεγμα κτιρίων αφαιρετικής τεχνοτροπίας και το μπαρόκ ανακτορικό συγκρότημα Μπελβεντέρε του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, σήμερα Πινακοθήκη με έργα τέχνης καλλιτεχνών της νεότερης περιόδου και του κινήματος του Μοντερνισμού. Συνεχίζουμε με την πλατεία Καρόλου όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Καρόλου Βορρομαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και εισερχόμαστε στην περίφημη Ρίνγκστρασσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου). Εδώ θα δούμε την Κρατική Όπερα, το χειμερινό αυτοκρατορικό ανακτορικό συγκρότημα της Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το άλλοτε Αυτοκρατορικό Θέατρο απέναντι από το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, και τη Βοτίφκιρχε (εκκλησία του Τάματος). Θα περπατήσουμε στην ιστορική ελληνική γειτονιά με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας και διασχίζοντας πεζοί το ιστορικό κέντρο, με τον περίφημο καθεδρικό ναό Αγίου Στεφάνου, θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Δημαρχείου με την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

Το βράδυ ανακαλύψτε την διασκεδαστική πλευρά της Βιέννης γύρω από την κεντρική πλατεία Rathausplatz αυτή τη φορά για κάτι διαφορετικό. Το χειμωνιάτικο σκηνικό είναι ιδανικό για ice skating και ας μην έχετε ιδέα για το άθλημα! Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό μπορείτε να επιδοθείτε σε φιγούρες, αλλά και τούμπες στον πάγο!
Πρωινό και αναχώρηση για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ευρώπης, το περίφημο ανάκτορο του Σενμπρούν, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Υπήρξε η θερινή κατοικία των Αψβούργων από τα τέλη του 17ου αιώνα έως το 1918. Η λογοτεχνική παράδοση θέλει το όλο ανακτορικό συγκρότημα να έχει 1441 δωμάτια και 139 μαγειρεία. Δείτε τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, περπατήστε στους μεγαλοπρεπείς κήπους και νιώστε πως είναι να ζει κάποιος ως Αυτοκράτορας!

Στη συνέχεια αναχώρηση για μια όμορφη εκδρομή στα νοτιοδυτικά περίχωρα της Βιέννης, στο περίφημο Βιεννέζικο Δάσος, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους, Σούμπερτ κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και μετά θα περάσουμε από το Μάγιερλινγκ, με το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της βαρώνης Μαρίας Βετσέρα. Ακολουθεί η γραφική λουτρόπολη Μπάντεν. Θα δούμε το ιδιαίτερα γνωστό κι εκτός της χώρας καζίνο της πόλης που ξεχωρίζει με την αρχιτεκτονική του, το μνημείο της πανώλης, το Δημαρχείο και τον «Οίκο της Ενάτης» το σπίτι, όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την «Ωδή στη χαρά». Επιστροφή στη Βιέννη.

Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σου είδος μουσικής, όταν έρχεσαι στη Βιέννη δεν γίνεται να μην παρακολουθήσεις ένα υπέροχο κονσέρτο με μουσική από όλους αυτούς τους ευφυείς συνθέτες. Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα, αλλά προσοχή κάνε εγκαίρως την κράτηση σου! Εμείς επιλέγουμε ένα από τα καλύτερα Concert Halls, την αυτοκρατορική αίθουσα Imperial στο παλάτι Hofburg με την μοναδική Vienna Hofburg Orchestra.
Πρωινό και ξεκινάμε για προαιρετική εκδρομή στη γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ. Η πορεία της διαδρομής μας προς τις κεντρικές Άλπεις μέσα σε τέσσερα από τα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας προσφέροντας εναλλαγές και πλούτο σε οπτικές εμπειρίες. Διασχίζουμε τη «Δημοκρατία των Άλπεων» από ανατολικά προς δυτικά ανεβαίνοντας από την κοιλάδα του Δούναβη προς την αλπική ζώνη στην ειδυλλιακή περιοχή των λιμνών του Ζαλτσκάμπεργκουτ. Εδώ βλέπουμε κάποιες από τις μεγαλύτερες λίμνες της χώρας, ανάμεσά τους η θρυλική Μόντζεε των κελτικών και παλαιογερμανικών μύθων. Αλλά κι η αρχιτεκτονική του αγροτικού χώρου και της αλπικής ενδοχώρας προκαλεί το ξεχωριστό ενδιαφέρον. Κατόπιν φτάνουμε στη «Ρώμη των Άλπεων», την «Ιερουσαλήμ του γερμανόφωνου χριστιανικού κόσμου» το παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ. Διασχίζουμε πεζοί τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ αφήνοντας αριστερά μας το μουσικό Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ, και βλέπουμε το θέατρο της Χώρας, την οικία της οικογένειας Μότσαρτ, τον γενέθλιο οίκο του βασιλιά Όθωνα της Ελλάδας και του ελληνικής καταγωγής μουσουργού Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Περνούμε στη γέφυρα Μάκαρτ ή των «κλειδωμένων καρδιών» του ποταμού Ζάλτσαχ, και εισερχόμαστε στην Παλιά Πόλη της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα. Περιδιαβαίνοντας μέσα από στοές, στενά σοκάκια, φτάνουμε στην περιβόητη οδό Γκετράϊντεγκασσε όπου το γενέθλιο σπίτι του Μότσαρτ, και το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε στο Ανάκτορο των Πριγκίπων Αρχιεπισκόπων δίπλα από τον αναγεννησιακό Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου, τα Αββαεία του Αγίου Πέτρου και των Φραγκισκανών. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Βιέννη.
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην υπέροχη πόλη και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310267665 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα!

    Μετάβαση στο περιεχόμενο