fbpx

Συγκεκριμένη Ημερομηνία

Καλοκαίρι 2020 | Σικελία & Ελληνόφωνα Χωριά | 6ημ

Σικελία, Italy

Αυτό το Καλοκαίρι, ταξιδέψτε στη Σικελία για 6 ημέρες, αεροπορικώς!

 • info-icon

  Τιμή

  0,00€

 • info-icon

  Εκδρομή

  Συγκεκριμένη Ημερομηνία

 • info-icon

  Διαθεσιμότητα

  Κατόπιν Ζήτησης

 • info-icon

  Προορισμός

  Ευρώπη, Σικελία

Επισκόπηση Εκδρομής

Ταξιδέψτε στη Σικελία, Καλοκαίρι 2020!

Οργανωμένο ταξίδι στα Ελληνόφωνα Χωριά της Σικελίας!

Μία μοναδική εμπειρία!

 

Γνωρίστε το Ελληνικό στοιχείο στη Σικελία!

Στην επίσκεψη μας στη Στερνατία, ένα από τα 9 Ελληνόφωνα χωριά της Μεγάλης Ελλάδας, υπάρχουν ακόμα πολλοί κάτοικοι που ομιλούν με περηφάνια την ιδιωματική διάλεκτο “γκρίκο” που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Έχουμε εξασφαλίσει να ξεναγηθούμε στο πολύ ενδιαφέρον παλιό ελαιοτριβείο και μετά από μια σύντομη περιήγηση θα καταλήξουμε στο χώρο, όπου στεγάζεται ο σύλλογος CHORAMA, όπου κάτοικοι θα απαγγείλουν για μας ποιήματα στη γρεκάνικη γλώσσα και θα παρουσιάσουν το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν για την διάσωση αυτής της υπέροχης ποιητικής γλώσσας και της παράδοσης που την συνοδεύει. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που μας γεμίζει συγκίνηση και περηφάνια για το μεγαλείο της Ελλάδας που άφησε βαθύ και ανεξίτηλο αποτύπωμα σ’ αυτό το κομμάτι της Ν. Ιταλίας, όπου κυριάρχησε για πολλά χρόνια.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις πασίγνωστες αρχαίες ελληνικές αποικίες, με πτήση για Μπάρι ώστε να δούμε το γραφικό Αλμπερομπέλο, τα Ελληνόφωνα χωριά και τον Τάραντα και επιστροφή από Κατάνια χωρίς περιττά χιλιόμετρα.

Ταξιδέψτε στη Σικελία - τη Μεγάλη Ελλάδα. Αεροπορικό ταξίδι με την Prima Holidays!

Αεροπορικώς

Θεσσαλονίκη – Κατάνια

Μπάρι- Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες Αναχωρήσεων

Καλοκαίρι 2020!

Highlights του ταξιδιού

 • Ξενάγηση στα γραφικά σοκάκια του Μπάρι
 • Βόλτα στο παραμυθένιο Αλμπερομπέλο
 • Γνωριμία με τα Ελληνόφωνα χωριά
 • Βόλτα στη Λέτσε – την “άκρη του τακουνιού της μπότας”!
 • Περιήγηση στο Ρήγιο που βρίσκεται στην παλιά Μεγάλη Ελλάδα
 • Διανυκτέρευση στην όμορφη Κοζέντσα
 • Περιήγηση στη Μεσσήνη που βρίσκεται απέναντι από τα στενά “της Σκύλλας και της Χάρυβδης”
 • Βόλτα στη γραφική Κεφαλού
 • Περιήγηση στο Παλέρμο, μια πόλη μοναδικής ομορφιάς, χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο.
 • Περιήγηση στην ιστορική πόλη Μονρεάλε
 • Επίσκεψη στην Ταορμίνα, γραφική κωμόπολη της Σικελίας
 • Ξενάγηση στην Κατάνια, την πόλη με τα μπαρόκ μνημεία
 • Περιήγηση στις Συρακούσες, την πατρίδα του Αρχιμήδη.

Σύντομα οι νέες μας τιμές για το Καλοκαίρι του 2020!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έλεγχος και πτήση για το Μπάρι. Άφιξη και ξεκούραση σε ξενοδοχείο της περιοχής ώστε να ανακτήσουμε δυνάμεις για την ημέρα που μας περιμένει. Ξεκινάμε το πρωί την περιήγησή μας στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.).Τον 16ο αιώνα ήταν ένα μικρό φέουδο υπό τον έλεγχο της οικογένειας Acquaviva. Τότε άρχισαν να χτίζουν οι πρώτοι trulli παράξενα οικοδομήματα με κωνικό σχήμα. Το χωριό θυμίζει καταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονάτης. Σύμβολα χριστιανικά, αλλά και παγανιστικά είναι παντού στις σκεπές και στους δρόμους. Η εκκλησία του Άγιου Αντώνιου έχει την ίδια αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για την καρδιά της ελληνόφωνης παρουσίας. Είναι μια περιοχή νότια από τη πόλη του Λέτσε, βρίσκεται στη χερσόνησο Σαλέντο και κατοικείται από τους Γκρίκο, οι οποίοι μιλούν την ελληνική διάλεκτο των Γκραικάνικων η Κατωιταλικών. Αποτελείται από 11 χωριά ανάμεσα στα οποία είναι τα Καλημέρα, Μαρτάνο, Ζολίνο, Στερνατία. Σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τους κατοίκους. Θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχωρούμε για μια σύντομη περιήγηση στο Ρήγιο, το οποίο βρίσκεται στην παλιά Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) και ιδρύθηκε το 720 π.χ. στην Καλαβρία. Οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν από την Εύβοια και το πρώτο όνομα της πόλης ήταν Ερυθρά. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση στον πορθμό της Μεσσήνης. Στη συνέχεια και μέσω Σύβαρης και Μεταπόντιο θα οδηγηθούμε προς τον Τάραντα, αποικία της Σπάρτης στη Νότιο Ιταλία. Ιδρύθηκε το 706 π.χ. και στη συνέχεια πήρε το όνομά του γιου του Ποσειδώνα και της τοπικής νύμφης. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μια μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Σήμερα είναι σημαντικό λιμάνι και κύρια βάση του ιταλικού Στόλου. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τμήμα του οχυρωματικού συστήματος της πόλης και όσοι επιθυμείτε επίσκεψη στο αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο. Καταλήγουμε στην περιοχή της Κοζέντσας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για να επιβιβαστούμε στο φεριμπότ που θα μας μεταφέρει απέναντι στο μεγαλύτερο νησί της Νότιας Ευρώπης με το τριγωνικό σχήμα. Η πρώτη πόλη η Μεσσήνη απέναντι από τα στενά «της Σκύλας και της Χάρυβδης». Αρκετές λεπτομέρειες μας δίνει η Οδύσσεια του Ομήρου για αυτά τα θρυλικά μέρη. Μεσσήνη είναι η αρχαία Ζάγκλη που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.χ. Συνεχίζουμε για την γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Εδώ η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Θα καταλήξουμε στο Παλέρμο, μια πόλη χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Η πόλη υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι – έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» , το μέγαρο της Γερουσίας και την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά. Θα δούμε τα δυο θέατρα της πόλης Politheama και Massimo, χαρακτηριστικά μνημεία από την αραβική, νορμανδική και ισπανική παρουσία στην πόλη και την ιστορική διασταύρωση ανάμεσα στη via Makenda - via Roma με τα εντυπωσιακά αγάλματα. Η πόλη έχει δυο καθεδρικούς ναούς αριστουργήματα της νορμανδικής αρχιτεκτονικής, έναν στο ιστορικό κέντρο έναν στο λόφο του βασιλιά Μονρεάλε (6.000τμ) με θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Το απόγευμα θα έχουμε και πάλι ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχωρούμε από το Παλέρμο με σταθμό τον Ακράγαντα, μια από τις επιφανέστερες πόλεις της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τους 10 ιστορικούς ναούς από τον 5ου αιώνα π.χ. Το ιστορικό κέντρο ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.χ ως αποικία της Γέλας. Εδώ γεννήθηκε ο Εμπεδοκλής σημαντικός προσωκρατικός φιλόσοφος. Θα καταλήξουμε στην Κατάνια. Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην περιοχή, όπου θα δούμε τα υπέροχα μπαρόκ μνημεία, τις εκκλησίες που είναι αφιερωμένες στην Αγία Αγαθή, την προστάτιδα της πόλης. Εδώ βρίσκεται ένα από τα ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, η Αίτνα στα 3330 μέτρα, στους πρόποδες της οποίας είναι κτισμένη η γραφική και αριστοκρατική Ταορμίνα με την υπέροχη πανοραμική θέα στο Ιόνιο. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο, κατασκευασμένο τον 3Ο π. χ. αιώνα από τον Ιερών Β΄. Πάνω από 14 αιώνες μιλούσαν ελληνικά. Εδώ ο Γκαίτε αναζητούσε την ψυχή της Ελλάδας. Στη συνέχεια τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε την αγορά της πόλης και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια. Διανυκτέρευση.
Αφού πάρουμε το πρωινό μας και σιγουρευτούμε ότι έχουμε μαζέψει όλα μας τα πράγματα, αναχωρούμε για την σημαντικότερη ελληνική αποικία στη Σικελία – την πατρίδα του Αρχιμήδη τις περίφημες Συρακούσες. Ιδρύθηκε από Κορίνθιους και Τενεάτες αποίκους. Η πόλη ήταν στολισμένη από θαυμάσια ανάκτορα και περίφημους ναούς της Αρτέμιδας, της Αθηνάς, από την κρήνη Αρέθουσα και το περίφημο θέατρο. Τα νομίσματα της που σώθηκαν είναι αληθινά καλλιτεχνήματα. Θα δούμε την Ορτυγία, το αυτί του Διονυσίου και το κάστρο του Μανιάκη. Θα καταλήξουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε και την πτήση επιστροφής μαζί με τις όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310267665 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ευρώπη, Σικελία

Φθινόπωρο 2020 Σικελία – Μεγάλη Ελλάδα | 6ημ

28ης Οκτωβρίου: Ταξιδέψτε στη Σικελία για 6 ημέρες, αεροπορικώς!

525,00€ Φόρμα Ζήτησης