fbpx

Συγκεκριμένη Ημερομηνία

Σικελία – Μεγάλη Ελλάδα | 6ημ

Σικελία, Italy

Πάσχα 2020: Ταξιδέψτε στη Σικελία για 6 ημέρες, αεροπορικώς με επιστροφή οδικώς!

 • info-icon

  Τιμή

  345,00€

 • info-icon

  Εκδρομή

  Συγκεκριμένη Ημερομηνία

 • info-icon

  Διαθεσιμότητα

  Κατόπιν Ζήτησης

 • info-icon

  Προορισμός

  Ευρώπη, Σικελία

Επισκόπηση Εκδρομής

Οργανωμένο ταξίδι στα Ελληνόφωνα Χωριά της Σικελίας, για το Πάσχα 2020!

Μία μοναδική εμπειρία!

Στην επίσκεψη μας στη Στερνατία, ένα από τα 9 Ελληνόφωνα χωριά της Μεγάλης Ελλάδας, υπάρχουν ακόμα πολλοί κάτοικοι που ομιλούν με περηφάνια την ιδιωματική διάλεκτο “γκρίκο” που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Έχουμε εξασφαλίσει να ξεναγηθούμε στο πολύ ενδιαφέρον παλιό ελαιοτριβείο και μετά από μια σύντομη περιήγηση θα καταλήξουμε στο χώρο, όπου στεγάζεται ο σύλλογος  CHORA- MA, όπου κάτοικοι θα απαγγείλουν για μας ποιήματα στη γρεκάνικη γλώσσα και θα παρουσιάσουν το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν για την διάσωση αυτής της υπέροχης ποιητικής γλώσσας και της παράδοσης που την συνοδεύει. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που μας γεμίζει συγκίνηση και περηφάνια για το μεγαλείο της Ελλάδας που άφησε βαθύ και ανεξίτηλο αποτύπωμα σ’ αυτό το κομμάτι της Ν. Ιταλίας, όπου κυριάρχησε για πολλά χρόνια.

ΖΗΣΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Τα highlights του ταξιδιού μας:

 • Περιήγηση στο Παλέρμο, μια πόλη μοναδικής ομορφιάς, χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο.
 • Περιήγηση στην ιστορική πόλη Μονρεάλε
 • Περιήγηση στη Μεσσήνη που βρίσκεται απέναντι από τα στενά “της Σκύλλας και της Χάρυβδης”
 • Βόλτα στη γραφική Κεφαλού
 • Ξενάγηση στην Κατάνια, την πόλη με τα μπαρόκ μνημεία
 • Περιήγηση στις Συρακούσες, την πατρίδα του Αρχιμήδη.
 • Επίσκεψη στην Ταορμίνα, γραφική κωμόπολη της Σικελίας

Αεροπορικώς & Οδικώς

Πτήση αναχώρησης
Θεσσαλονίκη – Κατάνια

Πλοίο επιστροφής
Μπάρι – Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες Αναχωρήσεων

21 Απριλίου 2020

Highlights του ταξιδιού

 • Μπάρι
 • Αλμπερομπέλο
 • Ελληνόφωνα χωριά
 • Λέτσε
 • Τάραντας
 • Ρήγιο
 • Κοζέντσα
 • Μεσσήνη
 • Κεφαλού
 • Παλέρμο
 • Μονρεάλε
 • Ταορμίνα
 • Κατάνια
 • Συρακούσες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έλεγχος και πτήση για την Κατάνια. Θα επισκεφθούμε τη σημαντικότερη ελληνική αποικία στη Σικελία – την πατρίδα του Αρχιμήδη τις περίφημες Συρακούσες. Ιδρύθηκε από Κορίνθιους και Τενεάτες αποίκους. Η πόλη ήταν στολισμένη από θαυμάσια ανάκτορα και περίφημους ναούς της Αρτεμίδας, της Αθηνάς, από την κρήνη Αρέθουσα.Θα δούμε την Ορτυγία και το κάστρο του Μανιάκη. Από εκεί θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση.
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε για το νότιο τμήμα της Σικελίας και τη φημισμένη κοιλάδα των ναών. Στον Ακράγαντα μια από τις επιφανέστερες πόλεις της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας θα θαυμάσουμε τους 10 ιστορικούς ναούς από τον 5ου αιώνα π.χ. Το ιστορικό κέντρο ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.χ ως αποικία της Γέλας. Εδώ γεννήθηκε ο Εμπεδοκλής σημαντικός προσωκρατικός φιλόσοφος. Θα δούμε επίσης την περιοχή που βρίσκεται ένα από τα ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, η Αίτνα στα 3330 μέτρα, στους πρόποδες της οποίας είναι χτισμένη η γραφική και αριστοκρατική Ταορμίνα με την υπέροχη πανοραμική θέα στο Ιόνιο. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο, κατασκευασμένο τον 3Ο π.χ αιώνα από τον Ιερών Β΄. Πάνω από 14 αιώνες μιλούσαν ελληνικά. Εδώ ο Γκαίτε αναζητούσε την ψυχή της Ελλάδας. Καταλήγουμε στο Παλέρμο. Μια πόλη χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Η πόλη είναι χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι – έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Συντριβάνι της Ντροπής» , το μέγαρο της Γερουσίας και την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά. Θα δούμε τα δυο θέατρα της πόλης Politheama και Massimo, χαρακτηριστικά μνημεία από την αραβική, νορμανδική και ισπανική παρουσία στην πόλη και την ιστορική διασταύρωση ανάμεσα στη via Makenda
- via Roma με τα εντυπωσιακά αγάλματα. Η πόλη έχει δυο καθεδρικούς ναούς αριστουργήματα της νορμανδικής αρχιτεκτονικής, έναν στο ιστορικό κέντρο έναν στο λόφο του βασιλιά Μονρεάλε (6.000τ.μ.) με θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε την αγορά της πόλης και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε για την γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Εδώ η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση στο Ρήγιο, το οποίο βρίσκεται στην παλιά Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) και ιδρύθηκε το 720 π.χ. στην Καλαβρία. Οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν από την Εύβοια και το πρώτο όνομα της πόλης ήταν Ερυθρά. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση στον πορθμό της Μεσσήνης. Θα περάσουμε από το Μεταπόντιο, τη Σύβαρη και θα καταλήξουμε στην Κοσέντζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχωρούμε για τον Τάραντα, αποικία της Σπάρτης στη Νότιο Ιταλία. Ιδρύθηκε το 706 π.χ. και στη συνέχεια πήρε το όνομά του γιου του Ποσειδώνα και της τοπικής νύμφης. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μια μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Σήμερα είναι σημαντικό λιμάνι και κύρια βάση του ιταλικού Στόλου. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τμήμα του οχυρωματικού συστήματος της πόλης και όσοι επιθυμείτε επίσκεψη στο αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο. Θα συνεχίσουμε στην καρδιά της ελληνόφωνης παρουσίας. Μια περιοχή νότια από τη πόλη του Λέτσε, βρίσκεται στη χερσόνησο Σάλεντο, κατοικείται από τους Γκρίκο, οι οποίοι μιλούν την ελληνική διαλεκτο των Γκραικάνικων η Κατωιταλικών. Αποτελείται από 11 χωριά ανάμεσα στα οποία είναι τα Καλημέρα, Μαρτάνο, Ζολίνο, Στερνατία. Σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τους κατοίκους. Καταλήγουμε στο Λέτσε για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και κατευθυνόμαστε στο Αλμπερομπέλο, το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Τον 16ο αιώνα ήταν ένα μικρό φέουδο υπό τον έλεγχο της οικογένειας Acquaviva. Τότε άρχισαν να χτίζουν οι πρώτοι trulli παράξενα οικοδομήματα με κωνικό σχήμα. Το χωριό θυμίζει καταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονάτης. Σύμβολα χριστιανικά, αλλά και παγανιστικά είναι παντού στις σκεπές και στους δρόμους. Η εκκλησία του Άγιου Αντώνιου έχει την ίδια αρχιτεκτονική. Από εκεί θα μεταφερθούμε στο Μπάρι για να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής γεμάτοι με όμορφες εικόνες και εμπειρίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310267665 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα!