fbpx

Συγκεκριμένη Ημερομηνία

Σικελία | 6ημ

Σικελία, Italy

28ης Οκτωβρίου: Ταξιδέψτε στη Σικελία για 6 ημέρες, αεροπορικώς!

 • info-icon

  Τιμή

  465,00€

 • info-icon

  Εκδρομή

  Συγκεκριμένη Ημερομηνία

 • info-icon

  Διαθεσιμότητα

  Κατόπιν Ζήτησης

 • info-icon

  Προορισμός

  Ευρώπη, Σικελία

Επισκόπηση Εκδρομής

Ταξιδέψτε στη Σικελία! | 28ης Οκτωβρίου 2021

Οργανωμένο ταξίδι στης Σικελία!

Μία μοναδική εμπειρία!

Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην περίφημη Σικελία το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο, με 6 ημέρες γεμάτες για να απολαύσετε αυτές τις πανέμορφες περιοχές, με πλούσια ιστορία η οποία ξεκινά το 12.000 π.Χ.!! Από τους Νορμανδούς μέχρι τους Αψβούργους και από την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μέχρι το Βυζάντιο, το νησί είχε πάντα και διατηρεί μέχρι σήμερα έντονο ελληνικό στοιχείο. Εμείς έχοντας κάνει πολλά ταξίδια στο νησί αυτό, ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις 6 ημέρες που έχετε στη διάθεσή σας. Ένα ταξίδι που πρέπει να υπάρχει στη λίστα σας…

Ταξιδέψτε στη Σικελία - τη Μεγάλη Ελλάδα. Αεροπορικό ταξίδι με την Prima Holidays!

Αεροπορικώς

Θεσσαλονίκη – Μπέργκαμο – Κατάνια

Κατάνια – Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες Αναχωρήσεων

24 Οκτωβρίου 2021

Highlights του ταξιδιού

 • Κατάνια
 • Κεφαλού
 • Παλέρμο
 • Μονρεάλε
 • Σελινούντα
 • Σεγέστα
 • Ακράγαντας
 • Κατάνια
 • Ταορμίνα
 • Αίτνα
 • Συρακούσες

COVID-19

 • Για τη συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη εκδρομή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και με ενδιάμεση στάση στο Μπέργκαμο, θα έχουμε άφιξη στην Κατάνια. Μια πόλη που το ιστορικό της κέντρο είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική του. Αφού επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας θα αναχωρήσουμε για το Παλέρμο. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε και θα γνωρίσουμε τη γραφική Τσεφαλού (ή Κεφαλού), μια από τις πιο πολύ-φωτογραφημένες περιοχές της Ιταλίας με εικόνες που κόβουν την ανάσα, όπως αυτή του επιβλητικού βράχου που επιστρέφει σαν κεφαλή την παραλιακή πόλη και της έδωσε και το όνομά της (Κεφαλοΐδιον). Στους δρόμους περιδιαβαίνουν μόνο πεζοί καθώς κατά κύριο λόγο τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται. Διαθέτει μία τεράστια παραλία με ολοκάθαρα νερά, πολλές εκκλησίες, αλλά το αξιοθέατο που τραβάει την προσοχή είναι ο πελώριος Καθεδρικός Ναός, ο οποίος χτίστηκε από τους Νορμανδούς με εμφανείς βυζαντινές επιρροές. Επιβλητικός ο Βράχος, στις παρυφές του οποίου είναι χτισμένος ο οικισμός, αξίζει να ανηφορίσετε το μονοπάτι που προσφέρει θαυμάσια θέα απολαμβάνοντας και τις παλιές βυζαντινές οχυρώσεις. Η πόλη διαθέτει εξαιρετικά εστιατόρια με μπαλκόνια πάνω από τη θάλασσα, με θαλασσινό κατά κύριο λόγο μενού. Με αυτές τις πρώτες όμορφες εικόνες καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στο Παλέρμο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.
Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, αναχωρούμε για την ξενάγηση μας. Η πόλη του Παλέρμο είναι χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι – έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Συντριβάνι της Ντροπής» , το μέγαρο της Γερουσίας και την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά. Θα δούμε τα δυο θέατρα της πόλης Politheama και Massimo, ενώ στην πόλη υπάρχουν δυο καθεδρικοί ναοί αριστουργήματα, ένας στο ιστορικό κέντρο και ένας στο λόφο του βασιλιά Μονρεάλε (6.000 τ.μ.) με θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Η μεσαιωνική και όμορφη κωμόπολη του Μονρεάλε ουσιαστικά δεσπόζει στα περίχωρα του Παλέρμο και η επίσκεψη στον περίφημο καθεδρικό ναό της αποτελεί must για κάθε επισκέπτη. Ο ναός αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό και λαμπρό δείγμα αραβο-νορμανδικής τέχνης και βρίθει από βυζαντινά χρυσά ψηφιδωτά που αναπαριστούν επεισόδια από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ πανέμορφοι είναι και οι κίονες εντός κι εκτός ναού. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Παλέρμο και σας προτείνουμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι πεζόδρομοι σφύζουν από ζωή το βράδυ καθώς φιλοξενούν πληθώρα εστιατορίων, καφέ και καταστημάτων με υπέροχο σιτσιλιάνικο παγωτό. Επίσης μπορείτε να περιηγηθείτε στην περίφημη και πολύχρωμη αγορά της Βουτσιρία, όπου μπορείτε να αγοράσετε λαχανικά, ψάρια, κρέατα, τυριά και πολλά άλλα είδη αλλά και να φάτε αξιόλογο φαγητό του δρόμου, ενώ θα βρείτε ακόμα και κάβες που σερβίρουν κάθε είδος ποτού. Η Λεωφόρος Βιτόριο Εμανουέλε ξεκινάει από το λιμάνι και οδηγεί στην Πιάτσα Ντελα Βιτόρια με τους μεγάλους φοίνικες, γύρω από την οποία βρισκόταν το διοικητικό κέντρο των Αράβων και μετέπειτα των Νορμανδών. Στην πόλη επίσης βρίσκονται ορισμένες πανέμορφες εκκλησίες, όπως η Σαν Τζουζέπε ντέι Τεατίνι και η Λα Μαρτοράνα κοντά στην μοναδική Φοντάνα Πρετόρια, την υπερυψωμένη πλατεία με τα γυμνά αγάλματα.
Μια ξεχωριστή εμπειρία η σημερινή μας ημέρα, καθώς θα είναι αφιερωμένη στην παρουσία των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδας. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τον Σελινούντα, την αποικία των Υβλαίων Μεγάρων. Στα ερείπια της πόλης βρέθηκαν οκτώ σπουδαίοι αρχαίοι ναοί. Επειδή δεν είναι γνωστό ποια θεότητα λατρευόταν, οι ναοί διακρίνονται με τα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου. Ακολουθεί στάση για καφέ ή φαγητό στην κοντινή παραλία Marinella. Επόμενος σταθμός μας η Σεγέστα, μια αρχαία φοινικική πόλη που, δέχτηκε όμως τις πολιτιστικές επιδράσεις του ελληνικού κόσμου. Σημαντικότερα μνημεία ο επιβλητικός, ασκεπής δωρικός ναός, που στεφανώνει τον λόφο αλλά και το αρχαίο θέατρο που το κοίλο του αγναντεύει από ψηλά το Τυρρηνικό πέλαγος. Η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί σήμερα με τον αρχαιολογικό χώρο του Ακράγαντα, μίας από τις λαμπρότερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Η ξακουστή Κοιλάδα των Μουσείων βρίσκεται σε ένα πράσινο περιβάλλον, ανάμεσα στη θάλασσα και τη σύγχρονη πόλη του Αγκριτζέντο και περιλαμβάνει πλήθος σωζόμενων ναών. Εξαιρετικά ενδιαφέροντες οι Ναοί του Κάστορα και Πολυδεύκη αλλά και της Ήρας, όμως αναμφίβολα αυτός της Ομόνοιας είναι από τους καλύτερα σωζόμενους του κόσμου. Επιλέχθηκε σαν σήμα της UNESCO, ενώ μπροστά του είναι τοποθετημένο ένα υπέροχο άγαλμα. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δείτε επίσης έναν πελώριο Τελαμώνα πεσμένο (αντίγραφο, το αυθεντικό βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης) και χριστιανικές κατακόμβες των πρώτων μετά Χριστό αιώνων. Εάν βρεθείτε στον Ακράγαντα καλοκαίρι, μην παραλείψετε να κάνετε μπάνιο στη μοναδική παραλία ”Σκάλα των Τούρκων” που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη σε μια μοναδικής ομορφιάς ρωμαϊκή έπαυλη με πανέμορφα ψηφιδωτά που διασώθηκαν μέσα στη λάσπη στο πέρασμα των αιώνων και βρίσκεται σε ένα σχετικά απομονωμένο σημείο της Κεντρικής Σικελίας ανάμεσα στην Κατάνη και τον Ακράγαντα. Η Βίλα ντελ Καζάλε είναι από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα στον ιταλικό χώρο καθώς πολλοί είναι οι επιστήμονες που θεωρούν τα συγκεκριμένα ψηφιδωτά ως τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο. Στο τεράστιο, ειδικά διαμορφωμένο μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία μεγάλη ποικιλία από ψηφιδωτά που έχουν σαν κύριες θεματικές την ελληνική μυθολογία, όπως τους Άθλους του Ηρακλή και τις περιπέτειες του Οδυσσέα αλλά και σκηνές από κυνήγι και θαλάσσια πλάσματα. Θα συνεχίσουμε προς το γραφικό Καλτατζιρόνε. Το κέντρο της κεραμικής τέχνης του νησιού με την περίφημη σκάλα με τα 150 σκαλοπάτια διακοσμημένα με κεραμικά πλακάκια. Συνεχίζουμε και καταλήγουμε στην Κατάνια, τη μεγαλύτερη πόλη του ανατολικού τμήματος η οποία χτίστηκε στη σκιά της Αίτνας και ως εκ τούτου έχει χτυπηθεί πολλάκις από τη λάβα και από τους σεισμούς – ειδικά το 1693 καταστράφηκε ολοσχερώς. Παρά ταύτα, αποτελεί μνημείο κληρονομιάς της UNESCO. Μία βόλτα με ένα από τα τρενάκια που εδρεύουν στην πλατεία του επιβλητικού Καθεδρικού (αφιερωμένος στην Αγία Αγκάθα) θα σας δώσει μία γερή γεύση από την πόλη και τα αξιοθέατα της, από τα οποία ξεχωρίζει η Φοντάνα Ντελ Ελεφάντε – σύμβολο της πόλης – το ρωμαϊκό θέατρο και η διάσημη Λεωφόρος Via Etnea.
Πρωινό και αναχώρηση για την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σικελίας που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό των επισκεπτών και δη των πιο προνομιούχων. Ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ως Ταυρομένιο σε μία πλαγιά πάνω από τη Νάξο, την πρώτη αποικία τους στο νησί και σήμερα είναι ένας ρομαντικός και υπέροχος οικισμός που έχει διατηρήσει το μεσαιωνικό του χαρακτήρα. Στους πλακόστρωτους δρόμους της δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα από τις δύο πύλες (Πόρτα Μεσίνα και Πόρτα Κατάνια) που την περικλείουν, ενώ η κεντρική οδός Κόρσο Ουμπέρτο Α’ φιλοξενεί πλήθος καταστημάτων, εστιατορίων, καφέ και ζαχαροπλαστείων που γεμίζουν με κόσμο μέρα και νύχτα. To κόσμημα της Ταορμίνα δεν είναι άλλο από το διάσημο αρχαίο ελληνικό θέατρο που διασώζεται σε εξαιρετική κατάσταση, το οποίο χτίστηκε στην ελληνιστική εποχή και ανακατασκευάστηκε στα ρωμαϊκά χρόνια, ενώ χωράει 5.000 θεατές και προσφέρει μοναδική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και στο Όρος Αίτνα. Φυσικά ούτε από αυτήν την πόλη λείπουν οι όμορφες εκκλησίες, με τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Νικολό και τον υπέροχο Άγιο Παγκράτιο να ξεχωρίζουν. Θα συνεχίσουμε προς την Αίτνα, από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Αν και οι εκρήξεις του μπορεί να είναι μερικές φορές πολύ καταστροφικές, γενικά δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του ηφαιστείου και τις γύρω περιοχές. Τον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξή της στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η ονομασία μπορεί να προέρχεται από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει «καίγομαι», ή τη φοινικική λέξη «attano». Οι Άραβες ονόμαζαν το βουνό Gibel Utlamat, το βουνό της φωτιάς. Στην Ελληνική Μυθολογία, ο Αίολος είχε φυλακίσει τους ανέμους στις σπηλιές κάτω από την Αίτνα. Ο Γίγαντας Εγκέλαδος καταπλακώθηκε από το όρος Αίτνα, σύμφωνα με τον ποιητή Αισχύλο, γεγονός που ήταν η αιτία των ηφαιστειακών εκρήξεων. Στη Ρωμαϊκή Μυθολογία, ο Βούλκαν, θεός της φωτιάς, είχε το εργαστήριό του κάτω από την Αίτνα. Με το τέλος της όμορφης αυτής επίσκεψής μας, θα επιστρέψουμε στην Κατάνια όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα.
Την τελευταία μας μέρα στον πανέμορφο αυτό τόπο θα επισκεφθούμε τις Συρακούσες, την αποικία της Κορίνθου. Αποτελεί παράδειγμα πόλης που ξεπέρασε την μητρόπολη της σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο αφού υπήρξε για αιώνες το σημαντικότερο κέντρο της Μεγάλης Ελλάδας. Μάλιστα, μπροστά στα ισχυρά της τείχη χάθηκε ο ανθός του αθηναϊκού στρατού στον Πελοποννησιακό Πόλεμο και μετέπειτα εκεί μεγαλούργησαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Διονύσιος και ο Αρχιμήδης. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως οι γειτονιές έχουν ακόμα τα αρχαιοελληνικά τους ονόματα: Τύχη, Αχραδίνη και Ορτυγία, η τελευταία είναι νησί και υπερέχει ασύγκριτα σε ομορφιά και αρχοντιά σε σχέση με την υπόλοιπη πόλη. Αξίζει να γυρίσετε στα όμορφα πλακόστρωτα στενά της Ορτυγίας, να δείτε την Κρήνη της Αρεθούσας με τα εκατοντάδες ψάρια και το Ναό του Απόλλωνα καθώς και να επισκεφτείτε τον μοναδικό καθεδρικό ναό που καταφανώς έχει πάρει τη θέση του Αρχαίου Ναού της Αθηνάς. Το Αρχαιολογικό Μουσείο συγκεντρώνει ελληνικές αρχαιότητες από ολόκληρο το νησί και ο Αρχαιολογικός χώρος της Νεάπολης, με το σημαντικότατο αρχαίο θέατρο και τα Λατομεία, όπου πέθαναν χιλιάδες Αθηναίοι αιχμάλωτοι. Κάθε καλοκαίρι μάλιστα λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ αρχαίου ελληνικού δράματος στο θέατρο των Συρακουσών με σπουδαίους θιάσους. Νοτιοδυτικά των Συρακουσών βρίσκεται η υπέροχη πόλη του Νότο, η οποία ξεχωρίζει για τη μοναδική μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μετά από ένα μεγάλο σεισμό το 1693, το Νότο ισοπεδώθηκε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα οικοδομικός οργασμός στην πόλη από καταξιωμένους αρχιτέκτονες που δημιούργησαν όμορφα μπαρόκ κτίρια στο κέντρο σε τέτοιο βαθμό που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Δυστυχώς, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν είχαν την καλύτερη ποιότητα, με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να καταρρεύσουν, με αποκορύφωμα την κατάρρευση του τρούλου του καθεδρικού ναού το 1996, ωστόσο σήμερα όλα κρίνονται ασφαλή. Απολαύστε τον περίπατό σας στους όμορφους πεζόδρομους γύρω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου που ξεχωρίζει για τα σκαλιά στην είσοδο του. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη μοναδική εκκλησία Σάντα Κιάρα με το όμορφο εσωτερικό του ναού, ενώ παράλληλα πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο μπορείτε να δείτε τους χώρους που κάποτε εκπαιδεύονταν οι καλόγριες αλλά και να ανεβείτε στην ταράτσα για να απολαύσετε τη θέα ολόκληρης της πόλης. Με αυτές τις όμορφες εικόνες θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Κατάνια, από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310267665 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα!