fbpx

Συγκεκριμένη Ημερομηνία

Γεωργία | 4 ημ

Tbilisi, Γεωργία

Πάσχα 2020 - Ταξιδέψτε στη Γεωργία και στη Τιφλίδα για 4 ημέρες, αεροπορικώς!

 • info-icon

  Τιμή

  425,00€

 • info-icon

  Εκδρομή

  Συγκεκριμένη Ημερομηνία

 • info-icon

  Διαθεσιμότητα

  Κατόπιν Ζήτησης

 • info-icon

  Προορισμός

  Τιφλίδα

Επισκόπηση Εκδρομής

Αεροπορική εκδρομή στη Γεωργία, Πάσχα 2020

Γεωργία μία χώρα που απέχει μόνο 2 ώρες με το αεροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη αλλά είναι τόσο άγνωστη!

Η Γεωργία έχει πολλά σημεία για να επισκεφτείς. Για διασκέδαση διαλέγουμε την πρωτεύουσα της την Τιφλίδα με ωραία αρχιτεκτονική. Επίσης φημίζεται για το παραδοσιακό φαγητό αλλά και για τα πολύ καλά κρασιά της.

Τέλος μπορεί κάποιος σε μικρή απόσταση να συναντήσει φανταστικά τοπία φύσης αλλά και το μοναστήρι Nekresi, μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία.

Αεροπορικώς

Θεσσαλονίκη – Γεωργία

Γεωργία – Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες Αναχωρήσεων

18 Απριλίου 2020

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
 • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Μοναδικό δώρο
Σας προσφέρουμε δωρεάν την περιήγηση στο Παλάτι της Άνοιξης, το Παλάτι που διέμενε η οικογένεια Τσαουσέσκου

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι Αεροδρομίων
 • Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων & μουσείων
 • Φόροι πόλεων
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και πτήση για Κουταϊσι. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κουταϊσι στις 12:10. Αφού γευματίσουμε θα επισκεφτούμε το μυθικό «Σπήλαιο του Προμηθέα». Είναι ένα από τα πλουσιότερα σπήλαια της Ευρώπης. Η διαδρομή στο σπήλαιο είναι 1060μέτρα και θα δούμε πάρα πολλά υπόγεια ποτάμια και πανέμορφα τοπία. Η έξοδος από το σπήλαιο γίνεται με βάρκα όπου θα απολαύσουμε τις ομορφιές του σπηλαίου εν πλώ. Συνεχίζουμε για την περιοχή Καχέτι περιοχή της Γεωργίας γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα περίφημα κρασιά της. Στο δρόμο θα σταματήσουμε για καφέ και σνακ στην περιοχή Σουράμι γνωστή για το Κάστρο και το Μοναστήρι της. Άφιξη στο Κάστρο - ξενοδοχείο Chateau Mere, που είναι και Οινοποιείο. Στις 22:30 θα μεταφερθούμε στο ναό Alaverdi/Αλαβέρντι (11ος αι.) - σύμβολο της ακμής του Γεωργιανού πολιτισμού. Θεωρείται ο δεύτερος ψηλότερος ναός ανάμεσα στους ορθόδοξους Ναούς στον κόσμο. Παρακολούθηση της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και ξεκινάμε πολύ νωρίς για το Καχέτι. Εκεί θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Nekresi, μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία. Το μοναστήρι Nekresi ήταν ένα σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Gremi Archangels’ Church com- plex/ Εκκλησιαστικό συγκρότημα Γκρέμι (συγκρότημα του 16ου αι. με τα γεωργιανά και περσικά στοιχεία), το οποίο από το 2007 προτάθηκε και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων υπό την προστασία της UNESCO. Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη Σιγνάγι / Sighnaghi, την ορεινή πολιτεία που χτίστηκε στον 18ο αι. και περιβάλλεται από τείχος, που σε μέγεθος είναι δεύτερο στον κόσμο, μετά από το Σινικό τείχος της Κίνας. Θα απολαύσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τελάβι, όπου θα λάβουμε μέρος στο μαγείρεμα παραδοσιακού γλυκού churchkhela και του φαγητού khinkali, στο ψήσιμο του παραδοσιακού γεωργιανού ψωμιού, καθώς και σε γευσιγνωσία γεωργιανών κρασιών. Παραδοσιακό, Γεωργιανό δείπνο με σπεσιαλιτέ από τον σεφ του ξενοδοχείου και εορτασμός της Ανάστασης παραδοσιακά με τον Ταμαντά που θα κάνει τις προπόσεις. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό αναχωρήσουμε για την πόλη της Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη εκκλησία, η συναγωγή, το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Metekhi
/ Μετέχι (13ος. αι), το Φρούριο του Narikala/Ναρικάλα (4ος αι.), τα Sulphur Baths/Ιαματικά Λουτρά – αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων, τον Sioni Cathedral /Καθεδρικό ναό Sioni (6-7 ος αι.), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική An- chiskhati/Anchiskhati -6ος αι., ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των βασιλικών ναών και το Georgian Museum of Arts/Γεωργιανό Μουσείο Τεχνών, την λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.α.. Συνεχίζουμε για την πόλη Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον Svetitskoveli Ca- thedral/Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και στο Jvari Monastery/ Μοναστήρι Τζβάρι (σταυρός) (6-7ος αι.). Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην υπαίθρια αγορά. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με υπέροχη θέα και ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς γεωργιανούς χορούς.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουμε για το Κουταϊσι και να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310267665 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα!