Βουκουρέστι 5 Ημέρες από Θεσσαλονίκη για Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια

Ταξίδι στη Ρουμανία - Οδικώς

Οδική Εκδρομή

Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι

Αναχωρήσσ από Θεσσαλονίκη

30/12 - 3/1 - 4/1

Ταξίδι στο Βουκουρέστι

Το Βουκουρέστι ως πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι το πολιτιστικό και εμπορικό της κέντρο.

Το Βουκουρέστι με τα νεοκλασικά ,μεσαιωνικά και αρτ νουβω κτίρια είναι πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Αξιόλογα αξιοθέατ της πόλης είναι το Παλάτι της Βουλής ,το Μουσείο του Χωριού,το Εθνικό Μουσείο Τέχνης , το Παλάτι της Δικαιοσύνης ,η Αψίδα ου Θριάμβου ,το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ,το Πάρκο Χέραστραου με την λίμνη και ένα open air εθνογραφικό μουσείο με 270 παραδοσιακά κτίσματα ρουμανικής κουλτουράς ,το Ατενεούμ ,το φημισμένο μέγαρο μουσικής,η Εκκλησία της Σταυρουπόλεως χτισμένη από έλληνα μοναχόμ το Carturesti Carusel , το πιο εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο της πόλης ,η Λίμνη Snagov και οι Κήποι Cismigiu ,o μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης!Διασκεδάστε στην Παλία Πόλη για φαγητό ,καφέ ή μπίρα με αμέτρητες επιλογές σε κλάμπ! Για την διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε άνετα πολυτελή ξενοδοχεία ή και πιο οικονομικά!

Φωτογραφίες Βουκουρέστι

Single Package

Τι περιλαμβάνεται...

 •  Αεροπορικά Εισιτήρια (Χωρίς τους Φόρους)  YES
 • Διαμονή στο Ξενοδοχείο 3 Plus   YES
 • Πρωινό Γεύμα YES
 • Ξεναγήσεις περιηγήσεις  YES
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση YES
 • Είσοδοι Μουσείων, Θεματικών Πάρκων  NOT

Λεπτομέρειες Πακέτων

Day 1 - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (670 χλμ)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 06:00 και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Day 2 - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.

Day 3 - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΝ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ (300 χλμ)

Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρόυριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι, πλημμυρισμένοι από όμορφες εικόνες. Διαν/ση.

Day 4 - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ (350 χλμ)

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές μας και αναχώρηση για τη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, τη Σόφια. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στο κέντρο της πόλης που είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι.

Day 5 - ΣΟΦΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (330 χλμ)

Πρόγευμα και ξεκινάμε για την περιήγηση πόλης, όπου θα δούμε τη το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Περνώντας τα σύνορα φθάνουμε στην πόλη μας.

Τιμοκατάλογος

 

Ημέρες

 

Αναχ.

 

Ξενοδοχείο

 

Διατροφή

Τιμή σε δίκλινο Τιμή παιδιού Τιμή σε Μονόκλινο Αερ. Εταιρία Ωράρια πτήσεων
 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

23, 30/12

& 03/01

MINERVA (Διαμονή σε δωμάτια 3*)  

 

ημιδιατροφή

299 169 399  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASTRA AIRLINES

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ GALA ΣΤΙΣ 24/12 ΣΤΟ

ATHENEE PALACE HILTON

 

Ενήλικας 30Ε Παιδί 15Ε

MINERVA (Διαμονή σε δωμάτια 4*) 319 189 419
 

 

NOVOTEL CITY CENTER 4* plus

Πρωινό 315 189 415
ημιδιατροφή 389 189 485
 

ATHENEE PALACE HILTON 5*

Δώρο είσοδος στο Health Club

Πρωινό 359 189 489
ημιδιατροφή 415 229 545
 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

27/12

MINERVA (Διαμονή σε δωμάτια 3*)  

 

ημιδιατροφή

275 169 365
MINERVA (Διαμονή σε δωμάτια 4*) 289 179 379
 

 

NOVOTEL CITY CENTER 4* plus

Πρωινό 285 179 375
ημιδιατροφή 345 179 399
 

ATHENEE PALACE HILTON 5*

Δώρο είσοδος στο Health Club

Πρωινό 299 179 385
ημιδιατροφή 345 209 425

 

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι 89ε. – Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε σε πακέτο διακοπών η τιμή μειώνεται κατά 60 ευρω.

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η διανυκτέρευση στη Σόφια
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και με μια διαδρομή αεροπορικώς

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογή σας
 • Διατροφή σύμφωνα με την επιλογή σας
 • Πριηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

You may also Like

Παρίσι

Βαρκελώνη

Λονδίνο

Βουδαπέστη

Prima Holidays

Μάθετε πρώτοι τις Προσφορές!


© Copyright 2015-2018 by Prima Holidays S.MP.C Greece