fbpx

Συγκεκριμένη Ημερομηνία

Φθινόπωρο 2020 Άγιοι Τόποι | 5ημ

Ιερουσαλήμ, Israel

28η Οκτωβρίου: Ταξιδέψτε στους Άγιους Τόπους για 5 ημέρες, αεροπορικώς!

 • info-icon

  Τιμή

  585,00€

 • info-icon

  Εκδρομή

  Συγκεκριμένη Ημερομηνία

 • info-icon

  Διαθεσιμότητα

  Κατόπιν Ζήτησης

 • info-icon

  Προορισμός

  Εξωτικά, Άγιοι Τόποι

Επισκόπηση Εκδρομής

Αεροπορική εκδρομή στους Άγιους Τόπους για την 28ης Οκτωβρίου 2020.

Άγιοι Τόποι – Ένα ταξίδι ζωής

Ταξιδέψτε στην  ” Πόλη της Ειρήνης”, τη μυστηριακή Ιερουσαλήμ, με το τεράστιο θρησκευτικό φορτίο και τα μοναδικά μνημεία! Ένα χωνευτήρι πολιτισμών και θρησκειων, ένας ιερός τόπος προσκυνήματος, όπου ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός και το Ισλαμ συνδέονται μέσα από την ιστορία του τόπου και δημιουργούν μία ξεχωριστή, κατανυκτική ατμόσφαιρα!

Η Ιερουσαλήμ φημίζεται για τις εννέα πύλες της, όπως η Πύλη των Λεόντων και η πάντα γεμάτη κόσμο Πύλη της Δαμασκού δίπλα στην αραβική αγορά, για τις τέσσερις συνοικίες της παλιάς πόλης ( χριστιανική, αρμενική, εβραϊκή και μουσουλμανική ), τα γραφικά στενά απ’ όπου θα ακούσει κανείς ψαλμωδίες πιστών και, φυσικά, για τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματά της!

Επισκεφθείτε επίσης πιο μοντέρνες περιοχές, έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης, και γνωρίστε τος πιο αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών!

Δείτε εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπως το Όρος του Ναού, το Τείχος των Δακρύων και τον Πανάγιο Τάφο – εκεί θα βρείτε και το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Οι Άγιοι Τόποι σε ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να δείτε όσα περισσότερα γίνεται, με την άνεσή σας!

Απολαύστε ένα μοναδικό ταξίδι… Ένα ταξίδι ζωής!

Άγιοι Τόποι - Ταξίδι στην Ιερουσαλήμ | Μακρινά ταξίδια ζωής | Prima Holidays

Αεροπορικώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Τελ Αβίβ

Τελ Αβίβ – Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες Αναχωρήσεων

24 Οκτωβρίου 2019

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ημιδιατροφή
 • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι μουσείων & θεαμάτων
 • Τοπικοί φόροι πόλεων
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Highlights του ταξιδιού

 • Ιερουσαλήμ
 • Πανάγιος Τάφος
 • Ιορδάνης ποταμός
 • Όρος Ελαίων
 • Σιών
 • Γεθσημανή
 • Ιεριχώ
 • Άγιος Σάββας
 • Τοίχος δακρύων

Σύντομα οι νέες μας τιμές για το Φθινόπωρο 2020.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ, στις 11.30 Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Α3 7115 στις 13.10 προς Αθήνα , άφιξη στην Αθήνα στις 14.00.
Για αναχωρήσεις από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 15.00. Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3 926 από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30, άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 18.30. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και νωρίς το πρωί, μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα, (Εντός του Ναού θα προσκυνήσουμε και τους τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αλλά και του Μνήστορος Ιωσήφ). Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας, εντός της Εκκλησίας των Εθνών, αφιερωμένη στην Αγία Μαρία την Μαγδαληνή. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Εδώ, θα δούμε ακόμη, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Από την πύλη των Λεόντων, εισερχόμαστε στην, εντός των τειχών, παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά, η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Εισερχόμαστε από την Αγία Αυλή, στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, καθώς και άλλα προσκυνήματα εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου και ο Τάφος του Λαζάρου. Εκεί θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας. Μετάβαση στην Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές του αγιασμού των Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€). Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινή μεταφορά στην Βασιλική της Γεννήσεως, στην Βηθλεέμ, και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Σπήλαιο όπου έγινε η Γέννηση του Χριστού. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Επίσκεψη στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή Μονή, την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Μετάβαση στην Ιερουσαλήμ και επίσκεψη στο Όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Επίσης από το σημείο “Πανόραμα”, θα θαυμάσουμε και ξεναγηθούμε στην Παλιά Πόλη των Ιεροσωλύμων. Μεταφορά στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή. Θα ολοκληρώσουμε με επίσκεψη στην Ορεινή, το μέρος όπου ήταν ο οίκος Ζαχαρία και Ελίσαβετ και έπειτα γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος. Θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου και έπειτα θα περπατήσουμε ως την κοντινή πηγή, όπου κατά την παράδοση η Παναγία προμηθευόταν το νερό όταν διακονούσε την ξαδέρφη της Ελισάβετ πριν την γέννα του Τ. Προδρόμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Μετάβαση για όσους το επιθυμούν στην Πύλη των Αφρικανών και επίσκεψη στο Όρος του Ναού, γνωστό στους μουσουλμάνους ως Haram esh-Sharif και Al Aqsa, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρους, που αποτελείτε από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολωμώνα και του Ζοροβάβελ. Εδώ ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού. Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα έχουμε ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, εάν είνα ανοικτό το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Πτήση Επιστροφής
Αναχώρηση το μεσημέρι για το αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19:50, με AEGEAN Airlines και άφιξη στη Αθήνα στις 21:50. Συνεχίζουμε με πτή­ση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310267665 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα!