fbpx

Συγκεκριμένη Ημερομηνία

Βουδαπέστη | 4ημ

Βουδαπέστη, Hungary

Φθινόπωρο: Ταξιδέψτε στη Βουδαπέστη για 4 ημέρες, αεροπορικώς!

 • info-icon

  Τιμή

  259,00€

 • info-icon

  Εκδρομή

  Συγκεκριμένη Ημερομηνία

 • info-icon

  Διαθεσιμότητα

  Κατόπιν Ζήτησης

 • info-icon

  Προορισμός

  Ευρώπη, Βιέννη, Βουδαπέστη

Επισκόπηση Εκδρομής

Αεροπορικό ταξίδι στη Βουδαπέστη, Φθινόπωρο 2023

 

Γνωρίστε τη σαγηνευτική νύμφη του Δούναβη!

Ταξιδέψτε στη Βουδαπέστη για 4 ημέρες!

Στην πρώτη σας επίσκεψη στη ρομαντική πόλη του Δούναβη, στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα ανακαλύψετε τα ίχνη που άφησαν στην πόλη οι Μαγυάροι βασιλείς, οι Οθωμανοί κατακτητές, οι Αψβούργοι αυτοκράτορες αλλά και το κομμουνιστικό καθεστώς. Θα περπατήσετε τις 8 γέφυρες που ενώνουν τις άλλοτε χωρισμένες από τον Δούναβη Βούδα και Πέστη και θα “αποβάλλετε” κάθε τι περιττό χαλαρώνοντας σε ένα από τα εκατοντάδες spa που έκαναν γνωστή την πόλη. Στη Βουδαπέστη επίσης θα βιώσετε την γοητευτική αντιπαράθεση του παλιού με το καινούριο, ενώ πριν ακόμα χορτάσουν τα μάτια σας ομορφιά, θα γνωρίσετε τη Βιέννη και τα Παραδουνάβια χωριά και το ταξίδι σας…θα εκτοξευθεί!

Καταπράσινα δάση, περίτεχνα κτίρια , γραφικά χωριά, μακρά ιστορία και παγκοσμίου φήμης τέχνη, πολλά καφέ και μπυραρίες, φιλόξενοι άνθρωποι και μοναδικές τοπικές γεύσεις θα σας ταξιδέψουν σε μια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη!

Απολαύστε ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να δείτε όσα περισσότερα γίνεται χωρίς περαιτέρω κούραση και ταλαιπωρία!

Ταξιδέψτε στη Βαρκελώνη αεροπορικώς. Ταξίδια στην Ελλάδα & την Ευρώπη με την Prima Holidays.

Αεροπορικώς

Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη

Βουδαπέστη – Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες Αναχωρήσεων

14 Δεκεμβρίου 2023

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Μία χειραποσκευή 10 κιλών και μία μικρή τσάντα ή προσωπικό αντικείμενο,κατ’άτομο
 • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται

 • Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο
 • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ 35€ ενήλικας / 25€ παιδί

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ 65€ ενήλικας / 45€ παιδί

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ 80€ ενήλικας / 60€ παιδί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ –75€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Έλεγχος και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη Άφιξη ξεκινάμε την ξενάγηση τηc πόλης από την Πλατεία των Ηρώων, το μνημείο της χιλιετίας, το κτίριο του Κοινοβουλίου του 19ου αιώνα, και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Συνεχίζουμε στο πιο συγκινητικό αξιοθέατο της πόλης, Τα «Παπούτσια του Δούναβη» που έχουν φιλοτεχνηθεί από τον σκηνοθέτη Can Togay και τον γλύπτη Gyula Pauer. Το μνημείο αυτό βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα των Αλυσίδων που ενώνει την Πέστη και τη Βούδα, παράλληλα στον ποταμό και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 550.000 Ούγγρων, που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 1945. Χιλιάδες από τους Ούγγρους πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί. Μεταφερόμαστε στον Πύργο των Ψαράδων που κτίστηκε το 1905 για διακοσμητικούς σκοπούς και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγ. Ματθαίου στην περιοχή του κάστρου. Αυτή η εκκλησία είναι επίσης γνωστή ωc η εκκλησία τηc Κυράς. Βρίσκεται στην καρδιά τηc περιοχής του κάστρου και κτίστηκε το 13ο αιώνα. Επίσης θα δούμε το Κάστρο του Λόφου που υψώνεται 48 μέτρα πάνω από το Δούναβη, χτίσθηκε από τουc Βούρκους τηc Αυστρίας του 1850-1854 με σκοπό να ελέγχουν την πόλη μετά την αναστολή τηc Ουγγρικής επανάστασης για την ανεξαρτησία. Σε αυτό το λόφο ιδρύθηκε η πόλη τηc Βουδαπέστηc. Καταλήγουμε την ξενάγηση μαc στον πιο εμπορικό δρόμο τηc πόλης την Vaci Uca. Αφού τακτοποιηθούμε στα ξενοδοχεία μας σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το New York Café το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 500μ. από τα ξενοδοχεία διαμονής μας. Το Cafe New York άνοιξε τις πόρτες του το 1894 και χαρακτηρίστηκε ως «το ομορφότερο καφέ του κόσμου» αφού με τη μπαρόκ διακόσμηση του, με μάρμαρο, μπρούτζο, βελούδο και μετάξι έμοιαζε με δωμάτιο παλατιού. Από αρχές του 20ου αιώνα υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συνάντησης στην ανατολική Ευρώπη, καλλιτεχνών που εκπροσωπούσαν όλα τα είδη τέχνης. Το βράδυ σαc προτείνουμε μία κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη, παρέα με τη συνοδεία του ξεναγού μαc και ένα ποτήρι σαμπάνια. Θαυμάζοντας εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης, καλείστε να αφήσετε την μαγική αυτή πόλη να σαc σαγηνεύσει με την απαράμιλλή ομορφιά τηc. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε (προαιρετικά) για μία πανέμορφη εκδρομή. Αναχώρηση για την γραφική διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο τηc μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο τηc Σλοβακίας, από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα, που προσφέρει ο Δούναβηc και θα εντυπωσιαστούμε από τον Άγιο Στέφανο, φωτισμένο στον απέναντι λόφο τηc Ουγγαρίαc. Επιστροφή το μεσημέρι στη Βουδαπέστη, όπου διασχίζονταc την οδό Αντράσυ με τα επιβλητικά πολυτελή κτήρια θα καταλήξουμε στην πλατεία Ηρώων και στο City Park. Εκεί θα περάσουμε χρόνο με την καθοδήγηση του αρχηγού μαc όπου μπορείτε να διαλέξετε από πληθώρα επιλογών το τι επιθυμείτε να επισκεφθείτε. Στο City Park βρίσκεται το παλαιότερο ζωολογικό
πάρκο τηc Ουγγαρίαc, το οποίο φιλοξενεί 1.072 διαφορετικά είδη. Το μουσείο καλών τεχνών, του οποίου η συλλογή αποτελείται από διεθνή τέχνη, συμπεριλαμβανομένων όλων των περιόδων ευρωπαϊκήc τέχνηc, και περιλαμβάνει περισσότερα από 100.000 τεμάχια. Η συλλογή του Μουσείου χωρίζεται σε έξι τμήματα: αιγυπτιακό, αρχαίο, γκαλερί παλαιάc γλυπτικήc, γκαλερί παλαιάc ζωγραφικήc, μοντέρνα συλλογή και γραφική συλλογή. Το κάστρο Βάϊνταχουνιαντ, χτισμένο το 1896 και σχεδιασμένο από τον Ignac Alpar. Σήμερα εντόc του κάστρου στεγάζεται το μεγαλύτερο μουσείο γεωργίαc στην Ευρώπη. Επίσηc για τουc πιο ρομαντικούc έχουμε να προτείνουμε μία βόλτα στη πίστα πατινάζ, η οποία λειτουργεί στη λίμνη του Πάρκου. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο ξεκινά η προαιρετική εκδρομή για την Μελωδική Βιέννη. Με την άφιξη μαc αρχίζει και η περιήγησή μαc στη Βιέννη, όπου θα επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα τηc Ευρώπηc, το περίφημο ανάκτορο του Σενμπρούν, μνημείο παγκόσμιαc πολιτιστικήc κληρονομιάc τηc UNESCO. Υπήρξε η θερινή κατοικία των Αψβούργων από τον 18 ο αιώνα έωc το 1918. Για όσουc επιθυμείτε, δείτε τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα,τα εκπληκτικά έργα τέχνηc, τουc μεγαλοπρεπείc κήπουc και νιώστε πωc είναι να ζει κάποιοc ωc Αυτοκράτοραc . Στη συνέχεια στο γύρο τηc πόληc βλέπουμε το Κούνστχαουc ένα σύμπλεγμα κτιρίων αφαιρετικήc τεχνοτροπίαc και το μπαρόκ ανακτορικό συγκρότημα Μπελβεντέρε του πρίγκιπα Ευγενίου τηc Σαβοΐαc, σήμερα Πινακοθήκη με έργα τέχνηc καλλιτεχνών τηc νεότερηc περιόδου και του κινήματοc του Μοντερνισμού . Συνεχίζουμε με την πλατεία Καρόλου, όπου βρίσκεται ο Ναόc του Αγίου Καρόλου Βορρομαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων τηc Μουσικήc και εισερχόμαστε στην περίφημη Ρίνγκστρασσε (δακτύλιοc του ιστορικού κέντρου). Εδώ θα δούμε την Κρατική Όπερα, το χειμερινό αυτοκρατορικό ανακτορικό συγκρότημα τηc Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίαc τηc Τέχνηc και Φυσικήc Ιστορίαc, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το άλλοτε Αυτοκρατορικό Θέατρο απέναντι από το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, και τη Βοτίφκιρχε (εκκλησία του Τάματοc). και διασχίζονταc πεζοί το ιστορικό κέντρο, με τον περίφημο καθεδρικό ναό Αγίου Στεφάνου, θα ανακαλύψουμε την ιστορική ελληνική γειτονιά με τιc ελληνορθόδοξεc εκκλησίεc του Αγίου Γεωργίου και τηc Αγίαc Τριάδαc. Το βράδυ,επιστροφή στο ξενοδοχείο μαc στη Βουδαπέστη.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μαc. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις και πλημμυρισμένοι εικόνες και όμορφες αναμνήσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310267665 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα!

  Μετάβαση στο περιεχόμενο